Може да получите ниска кръвна захар, ако диабетът ви не мнение за adamour е под контрол.


Може да получите ниска кръвна захар, ако диабетът ви не мнение за adamour е под контрол.

И националните паркове имат много от това. Не забравяйте, че Службата за национални паркове има 419 единици под своя егида, включително 62-те емблематични живописни парка, но също така и национални исторически обекти, национални брегове на езерата, национални паметници, национални паркове, национални зони за отдих и др. Така че със сигурност ще има някой близо до вас. За подслаждане на сделката отпадна входната такса за всички национални паркове.

Свежият въздух е абсолютно необходим в такъв момент. Не можем да останем заключени в къщите си – не е здравословно. Нуждаем се от слънчева светлина и упражнения, за да поддържаме телата си щастливи. Излизането навън осигурява витамин D, който е важен за костите, кръвните клетки и имунната система. Страхотното на открито намалява тревожността и помага за настройването на цикъла на съня.

Оттук и японската практика на Shinrin Yoku — къпане в гората. Според WebMD: „Това означава, че прекарвате време в гората си, за да подобрите физическото умствено и здраве. Няколко проучвания показват, че може да помогне за повишаване на енергията, имунната система и енергийните нива, както и да ви помогне да спите и да се възстановите по-бързо, ако сте болни. » Но нямате нужда от официално проучване, за да знаете това.

Националните паркове изглеждат като идеалното средство за чист въздух, нали? Не точно. Ето защо трябва да преосмислите пътуването си, дори ако не сте под карантина или блокиране.

Официалната политика

На 21 март Службата за национални паркове обяви политика за коронавирус за всички национални паркове. NPS предприема извънредни стъпки, за да следва най-новите насоки на CDC за насърчаване на социалното дистанциране. Когато тази политика може да бъде приложена, външните пространства ще останат отворени за обществеността и ще бъдат безплатни.

„Здравето и безопасността на нашите посетители, служители, доброволци и партньори са приоритет на Службата за национални паркове“, каза министърът на вътрешните работи Дейвид Бернхард в изявлението. Министерството на вътрешните работи контролира парковата служба.

Затворени ли са националните паркове в момента?

Продължение

Службите за национални паркове затвориха много от парковете си, включително националния паметник на Статуята на свободата и остров Елис, Национален исторически парк на независимостта и национален морски бряг на Канаверал – по същество такива, разположени в затворени съоръжения или други ситуации, при които социалното дистанциране не може да се спазва. Освен това повечето центрове за посетители са затворили вратите си в системата на NPS, а интерпретативните програми се отлагат за неопределено време.

Сред по-големите живописни паркове Йосемити, Гранд Титън, Йелоустоун, Хавайските вулкани, Халеакала, Уайт Сандс и Скалистата планина също са напълно затворени за посетители, най-вече като признание на факта, че селските окръзи около парковете имат ограничени болнични съоръжения до се справят с нарастването на случаите на COVID-19. Това е и начин да се намали възможността външни посетители да се пробиват през местните общности и да разпространяват вируса. Уебсайтът на NPS има повече информация за затварянето на паркове и мерките за безопасност.

Кои национални паркове са отворени?

Докато всеки живописен национален парк е преживял някакъв аспект на затваряне, някои елементи остават отворени. Например, докато посетителските центрове на Acadia, обществените тоалетни, парковите къмпинги и по-голямата част от Park Loop Road са затворени, неговите туристически пътеки и открити пространства са отворени. Южният край на Гранд Каньон остава отворен, както и туристическите пътеки и някои къмпинги, въпреки че ресторантите му са затворени, а услугите са ограничени. Идеята е, че отворените пространства, където може да се поддържа пространство между индивидите, остават отворени – въпреки че това е подвижна ситуация, която се променя всеки ден.

Но не забравяйте, че тези живописни паркове често са в отдалечени общности, които не трябва да посещавате в момента. По-вероятно е в близост до дома ви да има национален парк – независимо дали е национален паметник, национална река или национален исторически обект. Blue Ridge Parkway, например, се изкачва на върха на Blue Ridge между Вирджиния и Северна Каролина, предоставяйки живописни гледки, туристически пътеки и места, където да опънете краката си по пътя. Не бива да се справяте с целия маршрут от 469 мили сега, но ако живеете наблизо, малка част може да е точно това, от което се нуждаете. Имайте предвид, че тоалетните и посетителските центрове са затворени и че къмпингът в беккънтри е ограничен. NRA Delaware Water Gap, живописен участък по протежение на река Делауеър между Ню Джърси и Пенсилвания, обхваща покрити с дървета планини, тревисти плажове и действителната „пропаст“ – отрязък през хребета Китатини. Парковите пътеки и местата за паркиране остават отворени, докато парковите съоръжения са затворени. И докато посетителският център и магазинът са затворени в Devils Tower NM, външните зони, включително пътеки и пътища, остават отворени.

Продължение

Мога ли да посетя национален парк?

Както всички знаем, основният проблем е разпространението на вируса, дори ако нямате симптоми. Така че, въпреки че е абсолютно необходимо да оправим природата си, също така е важно да бъдем бдителни за поддържане на разстояние от шест фута от другите. Превод: Стойте далеч от претъпканите пътеки, магнитите на тълпата и, просто, навсякъде, където има хора.

„Ако сме на открито и се озоваваме в малки групи (къмпингуване, бягане, риболов и т.н.), тогава това няма да е ефективно“, казва д-р Родни Роде, специалист по медицинска лаборатория в Тексаския държавен университет, който има две десетилетия опит справяне с огнища на инфекциозни заболявания, включително антракс, грип, ТОРС, Зика и Ебола.

В допълнение, много национални паркове са разположени в по-малко населени райони и е несправедливо да се подлагат на стрес местните болници. Не искате да се нараните по пътеката, докато медиците използват ограничените си ресурси за борба с коронавируса; и със сигурност не искате да въвеждате вируса на местното население, да не говорим, използвайте техните ценни ресурси, за да се лекувате сами за вируса там, ако се разболеете.

Нещо друго, което трябва да се има предвид, е, че ресурсите и служителите на парка вече са разтегнати. Когато посетителите се появят, те трябва да работят – и следователно имат по-голям шанс да бъдат изложени на вируса.

„Трябва да дадем приоритет на безопасността на нашите здравни специалисти и други рискови групи от населението във всички области. Може да е още по-критично в селските райони поради недостиг на персонал“, казва д-р Роде.

Тъй като изпадаме все по-дълбоко в кризата с коронавируса, простият отговор е, че сега не е моментът повечето от нас да посещават национален парк. Засега е важно да обърнем внимание на политиките на CDC и да стигнем до тъжното заключение, че освен ако не сме щастливи да живеем достатъчно близо, за да отидем пеша до такъв, вероятно е най-добре да стоим настрана. Пейзажите съществуват от хиляди години – те все още ще бъдат там, когато това свърши.

Продължение

Отново, това е променяща се ситуация. Намерете повече информация за отделните паркови ситуации на уебсайта на службата за национални паркове.

Публикувано на 31.03.2020 г

Свързано съдържание на fodors.com

Има ли безопасни дестинации за пътуване? WebMD функция от Fodor’s Travel Авторско право © от MH Sub I, LLC dba Internet Brands

Болката в гърба е шестото най-често срещано здравословно състояние сред възрастните в Съединените щати, оставяйки хиропрактиките като първа линия на защита за физическото здраве на близо 16 милиона възрастни. Но тъй като социалното дистанциране се превърна в нова норма, пациентите се чудят дали болката им си струва дори посещението при хиропрактика с риск да се заразят с нов коронавирус COVID-19.

Какво казват експертите

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ смята, че хиропрактиките са основни работници по време на тази пандемия, което означава, че много американци все още ще могат да посетят своя лекар за лечение на гърба. Но за някои хиропрактики решението дали това лечение е телемедицинско или лично зависи от тежестта.

"Медицинско състояние би било всякакъв вид болка, излъчваща надолу към краката, излъчваща се от източника," каза Марк Санна, хиропрактик и консултант във Фондация за напредък по хиропрактика. "Всякакъв вид изтръпване на неврологичен дефицит, натрупващ се в крайниците, всички те могат да бъдат признаци, че може да има някакво засягане на нервите. И това би било нещо, което не бихте искали да имате [за] просто посещение при телездравно обслужване."

Хората със заболявания на гърба като ишиас, загуба на мускули или изтръпване трябва да планират лични срещи със своя хиропрактик за лечение, казва той. Личните прегледи са най-необходими, когато хиропрактиките трябва да определят каква е причината за болката чрез използване на изображения, медицински изследвания или рентгенови лъчи, продължи Санна. Междувременно хората, които изпитват леки проблеми с гърба, като мускулна болка, лека скованост или просто търсят общи прегледи, трябва да използват телемедицина.

От друга страна, д-р Антъни Каве, анестезиолог и специалист по интегративна медицина, предлага хората изобщо да не посещават своите хиропрактики по време на социално дистанциране.

"Много рядко, ако изобщо някога, услугата хиропрактик би изпаднала в спешна медицинска нужда или основна услуга, която отива в области, където други хора ще бъдат хиропрактики, пациенти и т.н., не е само други пациенти, посещаващи хиропрактик, изложени на риск, самите хиропрактики в риск, но и пациентът, който отива там," Д-р Кавех казва. "И съотношението риск/полза клинично няма да е в полза на получаването на тази услуга."

Телемедицина

Въпреки че областта на хиропрактиката е много "практически" Kaveh силно препоръчва на хората с проблеми с болки в гърба да търсят лечение чрез телемедицина. Хиропрактиките трябва "мисли творчески" при преподаване на нови техники за физическа помощ виртуално, както и да осъзнаят, че пациентите могат сами да научат нови техники за разтягане на мускули. По този начин Каве вярва, че това ще даде повече възможности на пациента.

Хиропрактиките в цялата страна вече преминават от лични срещи към телемедицина, за да гарантират собствената си безопасност, дори големи застрахователни компании като BlueCross BlueShield и Anthem одобряват застрахователно покритие за телездравни посещения. А тези, които са решили да останат отворени, се съобразяват с препоръките на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC) за свеждане до минимум на разпространението на новия коронавирус, като чакални, изискващи пациентите да седят на шест фута един от друг, дезинфекциране на маси и използване на маски за лице.

В крайна сметка решението дали да посетите хиропрактика или не ще бъде оставено на отделния пациент да реши сам, но тъй като случаите на коронавирус продължават да се увеличават, CDC предлага най-добрият метод да останете в безопасност е да останете у дома.

Хидроксихлорохинът е лекарство с рецепта, което съществува от 40-те години на миналия век. Лекарите първо го използвали за лекуване на малария.

Днес е по-вероятно да го приемате, ако имате ревматоиден артрит или лупус. Може да сте чували, че може да лекува COVID-19. 

Ползите от лечението на определени състояния надвишават рисковете. Трябва да го приемате само ако Вашият лекар каже, че е наред или ако сте в клинично изпитване. Това е така, защото може да причини сериозни странични ефекти. Ето какво трябва да знаете.

Лекува ли COVID-19?

Доказателствата са смесени. Има интерес към хидроксихлорохин като лечение на COVID-19, защото ранните проучвания в лабораторията показаха обещание. Те открили, че лекарството има известен антивирусен ефект върху клетките, заразени със SARS-CoV-2. Това е вирусът, който причинява COVID-19. Засега няма убедителни доказателства, че прави същото при хората. Оттогава проучванията са оттеглени или оттеглени.

Администрацията по храните и лекарствата (FDA) одобри спешна употреба на хидроксихлорохин за кратко време. Те получиха одобрение, след като голямо проучване не откри доказателства, че лекарството може да спре смъртните случаи или да помогне на хората с COVID-19 да се оправят по-бързо. Необходими са повече изследвания.

Какви състояния лекува?

Най-често се използва за лечение на автоимунни заболявания. Тогава имунната система на тялото ви атакува клетките и тъканите ви по погрешка. Това може да доведе до възпаление, което уврежда ставите, мускулите, а понякога и вътрешните органи.

Вашият лекар може да Ви предпише хидроксихлорохин, ако имате:

Ревматоиден артрит Системен лупус еритематозус Ювенилен идиопатичен артрит Антифосфолипиден синдром Първичен синдром на Sjogren

Експертите не са сигурни как хидроксихлорохинът помага. Те смятат, че това е така, защото лекарството променя начина, по който имунните ви клетки изпращат сигнали. Може също да изключи определени процеси, които причиняват възпаление.

Странични ефекти

Може да нямате проблеми, ако приемате хидроксихлорохин. Но като всяко лекарство, то може да причини нежелани симптоми. Някои са леки и може да се подобрят с времето.

Най-честите нежелани реакции са:

гадене Повръща диария Болка в корема

Може да получите ниска кръвна захар, ако диабетът ви не е под контрол. Може да помогне, ако приемате хидроксихлорохин с храна.

Други симптоми, които можете да получите, включват:

Сърбеж или обрив Потъмняване на кожата или тъмни петна Промени в косата Мускулна слабост Проблеми с настроението Звънене в ушите ви

Продължение

Сериозни странични ефекти

Хидроксихлорохин може да причини фатални проблеми със сърдечния ритъм, особено ако го приемате с друго лекарство. Това включва антибиотика азитромицин. Най-честият проблем е удължен QT интервал. Това е, когато долните камери или вентрикулите на сърцето ви не изпращат електрически сигнали по правилния начин. Освен това може да накара сърцето ви да бие твърде бързо. Това е камерна тахикардия.

Това е рядко, но хидроксихлорохинът също може да увреди очите ви. Може да имате постоянни промени в зрението или слепота. По-вероятно е да имате този вид проблеми, ако:

Вие сте на 60 или повече години Вие сте приемали висока доза повече от 5 години Имате сериозно бъбречно или чернодробно заболяване Вече имате заболяване на окото или ретината

Правете редовни очни прегледи, ако приемате това лекарство дългосрочно. Вашият лекар може да поиска да проверявате зрението си на всеки 1-5 години.

Други сериозни нежелани реакции могат да включват:

Нарушения на кръвта и лимфната система Проблеми с бъбреците Чернодробно увреждане или недостатъчност

Рядко хидроксихлорохин може да причини анемия. Това може да се случи, ако имате дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа (G6PD) или порфирия. Това са нарушения, които засягат работата на червените кръвни клетки.

Взаимодействия

Хидроксихлорохинът не се смесва добре с някои лекарства. Това може да промени начина, по който действат тези лекарства. Това също може да повиши шансовете ви за нежелани странични ефекти. Уведомете Вашия лекар за всички лекарства или добавки, които приемате, включително витамини.

Не приемайте хидроксихлорохин с:

Цизаприд Дронедарон пимозид Тиоридазин

Лекарствата, с които може да взаимодейства, включват:

дигоксин Инсулин или други лекарства за диабет Лекарства, които удължават вашия QT интервал Други лекарства за сърдечен ритъм мефлохин Антиепилептични лекарства Метотрексат Циклоспорин

Също така има вероятност да взаимодейства с тези лекарства:

Празиквантел Антиациди и каолин Циметидин ампицилин

Говорете с Вашия лекар, ако приемате тамоксифен за рак на гърдата. Може да не е безопасно да го приемате с хидроксихлорохин за повече от 6 месеца.

Кой може да го вземе?

Безопасно е за повечето възрастни и деца да приемат хидроксихлорохин. Вашият лекар ще използва теглото Ви, за да получи правилната доза.

Проучванията показват, че е добре да приемате хидроксихлорохин, ако сте бременна или кърмите. Винаги говорете с Вашия лекар какви лекарства приемате.

Бъдете внимателни, ако имате псориазис. Това може да влоши симптомите ви.

Продължение

Кой не може да го вземе?

Не приемайте хидроксихлорохин, ако сте алергични към други лекарства с 4-аминохинолинови съединения.